PREMI INTERNACIONAL EN EDUCACI� SOCIAL JOAQUIM GRAU I FUSTER

Organitza

  • CEESC
  • CEESC
  • Generalitat de Catalunya - Departament de Benestar Social i Família
  • Diputació de Barcelona - Xarxa de Municipis
  • Ayuntament de l'Hospitalet

Guanyador de la primera convocatoria: RESPONSABILIDAD, PENSAMIENTO Y ACCIÓN EJERCER EDUCACIÓN SOCIAL EN UNA SOCIEDAD FRAGMENTADA PAOLA FRYD SCHAPIRA Y DIEGO SILVA BALERIO (COORDS.)

01/07/2011

Descarregar Portada

Descarregar Capítol 2


Acte de presentació de l’obra guanyadora de la primera edició i presentació de la 2a. Edició del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster. Reflexió sobre la pràctica educativa.

08/11/2010

El passat dijous dia 28 de novembre de 2010 a les 18 hores es va fer l'acte de Presentació de la 2ª. Edició del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster al Centre Cultural Centre Cultural la Bòbila de la ciutat L'Hospitalet de Llobregat.

L'acte va ser presentat per la Sra. Sílvia Batet que en nom de la Comissió Organitzadora del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster, va agrair a totes les institucions el suport que han donat i continuen donant per fer possible aquest Premi. Va agrair, també la presència a totes les persones assisitents a l'acte, i de manera molt especial, als autors de l'obra premiada així com als familiars i amics d'en Quim Grau.

L'acte, va constar de dos parts diferenciades, en primer lloc es va fer la presentació de la segona edició del premi, i seguidament es va a procedir a la presentació per part dels autors de l'obra guanyadora de la primera edició del premi.

presentacio_premi_educacio_social_quim_grau_2_edicio_1

L'acte va començar amb una primera taula representada per les institucions i entitats que donen suport al Premi. El Sr. Lluís Esteve Tinent d'alcalde Educació, en representació de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, va donar les gràcies als assistents en nom de la ciutat. Seguidament la Sra. Susana Fernández, Cónsul General Adjunta de la República Oriental del Uruguai, va agrair la invitació a la Comissió Organitzadora i a les autioritats presents a l'acte i va dedicar unes paraules a la importància i el valor d'educar. El president de CEESC , el Sr. Pepín de la Rosa, va parlar a continuació i va resaltar el paper dels professionals de l'educació social en els temps difícils com els que ens està tocant viure. Per part de GRES, el seu president José Luís Ariño, va accentuar la relació existent entre Educació Social i ciutat. Seguidament, per part de la Diputació de Barcelona va parlar la Sra. Montserrat Ballarín, presidenta delegada de l'Àrea de Benestar Social, la qual va tenir paraules molt emotives per en Quim Grau. Per part de la Secretaria d'Infància i Adolescència Generalitat de Catalunya la Sra. Imma Pérez va elogiar la figura de professional i humana del Quim Grau. Per últim, i tancant el torn de paraules de la taula d'institucions, la Sra. Dolors Fernández Tinenta d'Alcalde Benestar Social de l'Ajuntament de L'Hospitalet va expressar la seva satisfacció per que el premi es tornés a presentar a la ciutat de L'Hospitalet i va propasar una reflexió en relació a la importància de l'educador social en medi obert.

Seguidament es va donar pas a la presentació de l'obra guanyadora del 1er. Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster , recentment publicada per l'editorial Gedisa, i que té per títol: "Responsabilidad, pensamiento y acción: Ejercer educación social en una sociedad fragmentada. Experiencias de Educación Social en Uruguay" i que va ser presentada per dos dels seus autors, la Sra. Paola Fryd i el Sr. Diego Silva

presentacio_premi_educacio_social_quim_grau_2_edicio

Un cop comentats els aspectes més importants del llibre i de l'experiència d'escriure, el púbic assistent va tenir oportunitat de conversar uns minuts amb els autors.

Es va tancar l'acte amb les paraules del Sr. Segundo Moyano, membre de la Comissió Organitzadora del premi, que va recordar les bases de la nova convocatòria i va animar els professionals presents a la sala a escriure i presentar els seus treballs al premi.


Acto de presentación de la 2ª edición del Premio Quim Grau

26/10/2010

Fes clic sobre la imatge per veure-la més gran.


BASES DE LA CONVOCATÒRIA II PREMI INTERNACIONAL EN EDUCACIÓ SOCIAL JOAQUIM GRAU I FUSTER.
Reflexió sobre la pràctica educativa

31/03/2010

Ja estan disponibles les BASES DE LA CONVOCATÒRIA II PREMI INTERNACIONAL EN EDUCACIÓ SOCIAL JOAQUIM GRAU I FUSTER. Reflexió sobre la pràctica educativa.
Podeu consultar-les aquí.


Acte de lliurament del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster. Reflexió sobre la pràctica educativa.

04/12/2009

El passat dimecres dia 2 de desembre a les 18 hores es va fer l'acte de lliurament del 1r. Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster al Centre Cultural Centre Cultural la Bòbila de la ciutat L'Hospitalet de Llobregat.

L'acte es va obrir amb una primera taula representada per les institucions i entitats que donen suport al Premi. El Sr. Lluís Esteve Tinent d'alcalde Educació, en representació de l'Ajuntament de L'Hospitalet va donar les gràcies als assistents en nom de la ciutat i va dedicar unes paraules a la trajectòria professional d'en Quim a la ciutat. Seguidament la Maite Mauricio, presidenta del CEESC, va fer especial incidència en el treball fet des de la Comissió tècnica en relació a la tasca realitzada i els contactes mantinguts amb diferents entitats i institucions per tal de promoure el premi. Per part de GRES, el seu president José Luís Ariño va agrair l'assistència de familiars, amics i professionals i especialment va felicitar als autors per les obres presentades. Seguidament el gerent de l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, el Sr. Josep Muñoz, va fer al•lusions a la professió de l'educador social i a la seva funció social. Per part de la Secretaria d'Infància i Adolescència Generalitat de Catalunya el Sr. Francesc Xavier Soley va elogiar la figura de professional i humana del Quim Grau Per últim i tancant les paraules de la taula d'institucions la Sra. Dolors Fernández Tinenta d'Alcalde Benestar Social de l'Ajuntament de L'Hospitalet es va congratular de que la ciutat de L'Hospitalet acollís el premi i va lloar la figura professional i humana d'en Quim Grau.

L'acte va continuar sent conduït per la Sra. Sílvia Batet com a representant de la Comissió Organitzadora del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster, va agrair a totes les institucions el seu suport que ha donat i continuaran donant han fet possible el Premi. Va agrair la presència a totes les persones presents a la sala i de manera molt especial a les persones que han participat amb la presentació dels treballs sense els quals aquest Premi no tindria cap sentit. Recordant que no és fàcil enfrontar-se al repte que suposa la pàgina en blanc per donar compte del nostre treball i explicar i compartir les pràctiques professionals.

Seguidament es va donar pas a l'acte de lliurement del 1r Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster, reflexió de la pràctica educativa, valorat en 9.000€ amb la presentació del jurat que ha estat l'encarregat d'escollir l'obra guanyadora. El jurat se li va manifestar l'agraïment per les hores invertides i la feina feta ha estat format per una representació de persones de diferents procedències: món institucional, acadèmic, professional i una de cada una de les entitats que han fet possible la creació del premi : el Grup de Recerca en Educació Social i el Col•legi d'Educadores i Educadors socials de Catalunya. Ells són :

  • Sr. JUAN MATO, Director General del Ministerio de Sanidad y Políticas Sociales. Ha tingut un paper rellevant en el procés de reivindicació i creació dels estudis de Diplomat en Educació Social.
  • Sr. JORDI PLANELLA, educador social i doctor en pedagogia. Actualment , després d'exercir 10 anys com a educador social, és professor i director de programa dels estudis d'Educació Social a la Universitat Oberta de Catalunya.
  • Sra. SONIA FUERTES , educadora social i llicenciada en filosofia i ciències de l'educació. Té una llarga trajectòria professional en la que ha exercit diverses funcions . Actualment, treballa com a subdirectora de l'àrea d'inserció social de la Fundació Salut i Comunitat
  • Sr. JOSE LUÍS ARIÑO, educador social i president de Grup de Recerca en Educació Social. Actualment, coordinador de l'àmbit de polítiques socials i ciutadania de l'Ajuntament de Rubí.
  • Sra. MAITE MAURICIO, educadora social i Presidenta del Col•legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya. Actualment, directora del CRAE Llar Collserola SUARA Cooperativa.

Es va donar la paraula a la Sra. Sònia Fuertes com a representant i membre del jurat va fer la lectura de l'acta en la que es va donar a conèixer l'obra guanyadora de la primera edició del 1r Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster.

"Responsabilidad, pensamiento y acción: Ejercer educación social en una sociedad fragmentada" Experiencias de Educación Social en Uruguay"
De Paola Fryd i Diego Silva Balerio.

El premi el va lliurar la Sra. Dolors Fernández Tinenta d'Alcalde Benestar Social de l'Ajuntament de L'Hospitalet

Va recollir el premi en representació dels guanyadors que no van poder ser presents, el Sr. Adrià Grau i Presa, fill del Joaquim Grau i Fuster.

Va tancar l'acte la xerrada que va pronunciar el Sr. Pepe Adelantado professor del Departament de Sociologia de la UAB amb el títol: ¿Por qué en pleno retroceso de los Estados del Bienestar, crecen los Servicios Sociales y la Educación Social?. i que va estar presentat pel Sr. Segundo Moyano, membre també del comitè organitzador del premi.


Acte de lliurament del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster. Reflexió sobre la pràctica educativa.

08/10/2009

Data: Dimecres, 2 de desembre de 2009. A les 18 hores

Lloc de realització:
Centre Cultural la Bòbila
Plaça de la Bòbila, 1
08906 L'Hospitalet de Llobregat

El passat 31 d'agost va acabar el termini de presentació de treballs al 1r Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster. En aquests moments el jurat està valorant els treballs presentats.

El proper 2 de desembre es farà l'acte de lliurament del Premi al Centre Cultural la Bòbila. L'acte estarà presidit per l'Il•lma. Sra. Núria Marín Martínez, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat.

Estem preparant el programa definitiu de l'acte, del qual farem difusió tan bon punt el tinguem concretat..

Per finalitzar l'acte hi haurà un petit refrigeri per a tots els assistents.

Reserveu-vos la data. Us hi esperem!


Ja està constituït el Jurat del Premi Quim Grau

07/10/2009

El Jurat del Premi Quim Grau estarà constituït per:

En Juan Mato, director general Ministerio de Sanidad y Políticas Sociales. Que va tenir un paper molt rellevant en el procés de reivindicació de la Diplomatura.

La Sònia Fuertes, educadora social amb una llarga trajectòria professional que ha exercint diverses funcions des de les pròpies de l'educació social fins a la coordinació de diversos programes

En Jordi Planella, professor dels estudis d'Educació Social.

En José Luís Ariño, Educador Social i president de GRES i

La Maite Mauricio, Educadora Social i Presidenta de CEESC.

Bona feina a tots


Presentació del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster

14/10/2008

El passat 9 d'octubre es va realitzar la presentació del  al Centre Cultural la Bòbila de L'Hospitalet. L'acte va estar conduit per la Sra. Sílvia Batet, representant del CEESC i membre de la comissió organitzadora del premi, i va constar de diferents moments :

En un primer moment, El Sr. Lluís Esteve, tinent d'alcalde d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de l'Hospitalet, va donar la benvinguda i les gràcies als assistents en nom de la ciutat i va dedicar unes paraules a la trajectòria professional d'en Quim.

Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster

Seguidament, representants de les entitats i institucions que formen part de la Comissió Organitzadora van explicar el motiu de la seva adhesió a la iniciativa.

Per part de GRES, el seu president, Sr. José Luís Ariño, va ressaltar la rellevància d'en Quim com a professional compromès amb l'educació social i el fet de que el premi neix com a homenatge a la seva figura. Va agrair als membres de la comissió organitzadora del premi, així com als amics, la participació en l'organització del mateix. La Sra. Maite Mauricio, presidenta del CEESC, va ressaltar la col•laboració entre el col•legi i GRES a l'hora de promoure aquest premi i va agrair a les autoritats l'aposta decidida que totes tres estan fent per impulsar i reconèixer la recerca i la reflexió entre els educadors socials. Per part de l' Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona , la seva presidenta delegada, la Sra. Montserrat Ballarín, va ressaltar la importància de premis com aquest per la professió de l'educador social i dels professionals que intervenen en el camp social en general .Per part de la Secretaria d'Infància i Adolescència de la Generalitat de Catalunya,la Sra Imma Pérez va parlar de la figura professional i humana d'en Quim Grau. Per últim i tancant les paraules de la taula d'institucions, la Sra. Dolors Fernàndez, Tinenta d'Alcalde Benestar Social de l'Ajuntament de L'Hospitalet, es va congratular de que la ciutat de L'Hospitalet acollís el premi i va lloar la figura de l'educador social tant desconeguda com imprescindible a l'hora d'implementar les polítiques locals de cohesió social.

Seguidament el Sr. Segundo Moyano, representant de GRES i membre de la comissió organitzadora, va explicar les bases que el regulen i va encoratjar als educadors socials assistents a l'acte a fer-ne difusió, a escriure i presentar els seus treballs al premi.

La Dra. Hebe Tizio va continuar l'acte amb una conferència magistral en la que va fer continues al•lusions al treball de final d'estudis que en Quim va fer a l'Escola d'Educadors Especialitzats " Flor de Maig" . Va parlar de la infància i l'adolescència, la importància del treball educatiu i el joc com a eina d'actuació en la pràctica educativa.

Es va tancar l'acte amb les paraules que dos amics d'en Quim - Sr. Juan Rosa i Sr. Manolo Barriga- van pronunciar en la seva memòria i reconeixement com la persona i amic entranyable que era.
A l'acte van assistir més de 250 persones entre familiars, amics i col•legues de professió i va acabar amb un petit refrigeri.

Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster

Fotògraf: Juan Moyano


1 2 3 següents entrades »